O pořadu Přímo z místa

Vyrážíme s mikrofonem do terénu a přinášíme vám reportáže ze zajímavých míst Olomouckého kraje. Památky, příroda, lidé a zážitky. To vše viděné rozhlasovýma očima.

Náš kraj je pestrý, plný zajímavých míst, krásné krajiny, která má v sobě vtisknutou spoustu příběhů. Každé úterý spolu s námi prostřednictvím rozhlasu vyrážíte na místa známá i neznámá.

Procházíme si je společně se znalci a odborníky a nahlížíme i do jejich skrytých zákoutí. Fáráme pod zem, stoupáme do nejvyšších pater věží, nasloucháme tichu a překřikujeme hlučné stroje a auta na rušných silnicích.

Své dotazy, náměty, připomínky a tipy posílejte na adresy: ales.spurny@rozhlas.cz, petra.sevcu@rozhlas.cz, miroslav.kobza@rozhlas.cz, jana.zemkova@rozhlas.cz.

Pořad Přímo z místa vyšel z předchozího pořadu Mezi nebem a zemí. Ten připravovali od roku 2002 bývalí kolegové Šárka Rusnáková a Jaromír Pavlík. Od roku 2004 se k Jardovi přidala Petra Ševců a společně změnili strukturu pořadu z původního proudového vysílání tématických příspěvků na reportáž z různých míst našeho kraje, prokládanou písničkami. V roce 2009 vznikl nový tým - Petry Ševců a Aleše Spurného, kteří pořad více posunuli do podoby reportážního dokumentu. Přidali i letní variantu pořadu - Prázdninové zážitky, které vás zvou i za hranice našeho kraje. Od ledna 2014 pořad připravuje Aleš Spurný a Mirek Kobza. Od září 2017 se k nim přidaly Jana Zemková a Petra Ševců.

Pořad připravují

Další pořady

  • Folklorní notování

    Tradice, písničky, zvyky a řemesla našich předků, jak se dodnes dochovaly v našich regionech.

  • Hvězdné návraty

    Příběhy českých herců a komiků.

  • Folková pohlazení

    Hudební pořad o "hodné" muzice, který připravuje známý pardubický folkař a lídr skupiny Marien Víťa Troníček.

  • Pochoutkový rok

    Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>