Opory se loučí. Hokejová Olomouc potvrdila očekávané odchody tří hráčů

30. březen 2023 14:49

Dlouho se o tom šuškalo, nyní je to oficiální. Klub HC Olomouc na svém facebookovém profilu potvrdil odchod tří dlouholetých opor.

S hanáckým celkem se loučí brankář Jan Lukáš, obránce Tomáš Dujsík a útočník Jan Káňa.

Brankář Jan Lukáš, který je olomouckým odchovancem, se mezi Kohouty vrátil před pěti lety. Za tu dobu odchytal za Hanáky 127 zápasů. Nyní se v bezmála 30 letech rozhodl přijat novou výzvu, podle informací deníku Sport by si měl vyzkoušet zahraniční angažmá, konkrétně ve finském týmu SaiPa Lappeenranta.

Tomáš Dujsík odehrál za Moru šest sezon a dohromady 224 duelů, v nichž zapsal 47 bodů. V souvislosti s jeho dalším působištěm se mluví o Plzni.

Jen kousek od Olomouce by měl zamířit Jan Káňa, nově by měl oblékat dres Vítkovic, aktuálního semifinalisty extraligového play-off. Káňa do Olomouce zamířil během sezony 2017/18, i když toho zpočátku víc promarodil, než odehrál, nakonec se loučí po třech skvělých sezonách. V předešlém ročníku po boku Davida Krejčího zaznamenal kariérní maxima v bodech (41) i gólech (15).

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: dja
Spustit audio

Související