Opravit houpačky a prolézačky nebo vyměnit oplocení. V Přerově pracují na přípravě dětských hřišť

14. březen 2024 10:17

Dětská hřiště v Přerově obsadili dělníci. Díky teplému počasí se pustili s předstihem do jejich úprav. Vyměňují ohrazení hřišť, opravují herní prvky a taky naváží desítky tun nového písku a štěrku. V historickém parku Michalov s pracovníky technických služeb natáčela reportérka Lenka Kratochvílová.

V Přerově a jeho místních částech je aktuálně 75 dětských hřišť, všechny je má na starosti Lenka Zábojníková. Jarní úpravy letos zahájili mnohem dříve než kdy předtím. „Jaro je tady a my musíme bezprostředně reagovat. Začali jsme doplňovat dopadové plochy, začínáme vyměňovat písek, což se ale dělá každoročně,“ uvádí Zábojníková.

Ještě než na hřiště vběhnou děti, musí je ale zkontrolovat revizní technik. Zjišťuje například, jestli jsou všechny herní prvky bezpečné. V Michalově letos vybudují taky úplně nové hřiště. „U Králíčka (herní prvek na dětském hřiště, pozn. red.) budeme mít nový hrad. Stávající prvky jsme demontovali a postavíme nový herní prvek,“ informuje Zábojníková.

Oslavy výročí parku Michalov

Investice přijde na statisíce korun. Hotovo má být do května, kdy město plánuje oslavy 120 let od založení parku Michalov. „Ten park si to zaslouží. Patří mezi to pěkné nebo možná i nejpěknější v lokalitě města Přerov. Můžeme se tím chlubit,“ myslí si Petr Školoud z přerovského magistrátu.

Kromě nového hřiště v Michalově vznikne taky nová dráha pro koloběžky a obnoví i hřiště na basketbal.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související