Počasí nám přálo. Poslechněte si to nejlepší ze Dne s Českým rozhlasem Olomouc na Rejvízu

Další společné setkání s posluchači má za sebou Český rozhlas Olomouc. Tentokrát jste zelený stan naší stanice mohli vidět v horské osadě Rejvíz. 

Poslední květnová sobota byla jako malovaná. I když to v dopoledních hodinách ještě nevypadalo, nakonec z toho byl krásný slunný a hřejivý den. Lidé, kteří navštívili turisticky oblíbený cíl, procházeli i kolem Muzea Tkalcovna, nemohli stan Českého rozhlasu Olomouc minout.

Co všechny příchozí v našem stanu čekalo? Mohli si  mimo rádiové vlny vyzkoušet své znalosti v populárním kvízu Hřebíky, obdrželi pamětní list Procházka Rejvízem a k tomu modrou placku upomínající 100. výročí Českého rozhlasu. Odvážnější si pak mohli nanečisto vyzkoušet i roli moderátora našeho rádia.

Moderátorka Dita Vojnarová během celého dne vyzpovídala několik zajímavých hostů v čele s ředitelem Českého rozhlasu Olomouc Josefem Podstatou nebo starostou Zlatých Hor Milanem Rácem. 

To nejlepší z celého dne na Rejvízu si poslechněte v přiložených audiích výše.

autoři: Dita Vojnarová , dja
Spustit audio

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.