CD Pověstí z Olomouckého kraje je pokřtěno. Zazněly úryvky, Igor Bareš bavil historkami

Poutavá série bezmála 100 poutavých pověstí od Hanou až po Jeseníky už za sebou má nejen vydání na CD, ale také svůj křest. Pověsti z Olomouckého kraje vyráží mezi posluchače v plné parádě.

Ke křestu došlo v rámci 40. ročníku rozhlasového festivalu Prix Bohemia Radio ve středu odpoledne v atriu budovy Českého rozhlasu Olomouc.

Událost, jejíž moderování si vzali na starost režisér Pověstí z Olomouckého kraje Michal Bureš a moderátorka Českého rozhlasu Olomouc Zora Ježková, byla nabitá od začátku do konce.

CD Pověsti Olomouckého kraje si příchozí mohli přímo na křtu v atriu budovy Českého rozhlasu Olomouc zakoupit

Pověsti z Olomouckého kraje

Poutavá série 90 pověstí, v níž vystoupáme z Hané až do Jeseníků a pak se vydáme zpět. Podíváme se, jak se do krajiny otiskly a do vyprávění propsaly různé kulturní tradice, víry a pověry a události velkých dějin - jako křížové výpravy, války třicetiletá či prusko-rakouská, Napoleonovo tažení Evropou, epidemie nemocí.
A přestože cestou narazíme taky na kouzla a nadpřirozené bytosti, spíš prozkoumáme lidskou povahu tváří v tvář nečekaným situacím.

CD si můžete koupit v Radiotéce Českého rozhlasu ZDE.

Vtipnými glosami a historikami nejen z natáčení bavil Igor Bareš, který sérii pověstí sám namluvil, na pódiu ale také promluvila dramaturgyně pověstí Markéta Kočí Machačíková, Jan Žůrek z Olomouckého kraje nebo Eva Drštková, dcera Ladislava Lakomého, českého herce a divadelního pedagoga, který pocházel z Náměšti na Hané.

Řeč byla nejen o samotných pověstech, ale také o výročích Českého rozhlasu Olomouc (75 let od prvního vysílání a 30 let od obnovení samostatného vysílání) a také o Prix Bohemia Radio.

Symbolického křestu Pověstí z Olomouckého kraje se pak chopili generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral a Josef Podstata, ředitel Českého rozhlasu Olomouc a dalších moravských regionálních stanic Českého rozhlasu.

Kompletní porci Pověstí z Olomouckého kraje si můžete poslechnout i on-line ZDE.

Spustit audio

Související