Z Olomouce přes Prostějov až do Rychlebských hor. Pověsti z Olomouckého kraje vypráví Igor Bareš

31. srpen 2023

Bylo nebylo, ale spíš bylo. Vypráví se to. Tak – i trochu jinak. Vydejte se s námi na výlet po Olomouckém kraji a poslechněte si rozmanité pověsti z dřívějších dob, které vám ve dvaceti dílech vypráví Igor Bareš.

Vypráví: Igor Bareš
Připravila: Markéta Kočí Machačíková
Zvukový mistr: Tomáš Přidal
Hudba: Antonín Schindler
Režie: Michal Bureš
Natočeno: 2023

Z Olomouce na západ a okolo přes Konici, Prostějov, Tovačov do Hranic, a pak dál směrem na sever přes Šternberk, Litovel, Šumperk, Jeseník až do Javorníku a Rychlebských hor.

Pověsti o místech a z míst, která znáte, jsou vtipné, vážné i tajemné; nešťastné, i se šťastným koncem. Vyprávějí o tragických osudech, příběhy zrady, ale taky zázraků, lásky a naděje; humorné a strašidelné historky.

Jejich hrdiny jsou mnohdy úplně obyčejní lidé a urození páni a paní z masa a kostí. Ale objevují se v nich i podivíni, nadpřirozené bytosti a zjevení.

Pověsti z Olomouckého kraje poslouchejte ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc od pondělí do čtvrtka, a to až do 31. srpna. Po odvysílání budou jednotlivé díly přibývat zde na webu a budou k poslechu po neomezeně dlouhou dobu. Poslouchat můžete i prostřednictvím aplikace mujRozhlas.

autoři: Michal Bureš , Markéta Kočí Machačíková
Spustit audio

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.