Počteníčko: Dvakrát o lásce

3. říjen 2011

"Psát jsem začínal před mnoha a mnoha lety poezii a pak jsem se prakticky po celý život věnoval dramatickým textům – ať už určeným pro divadlo, nebo pro rozhlas.

Ale čas od času jsem zatoužil trochu se „okysličit“ prózou, neboť jako každý vnímavý čtenář (za kterého se s dovolením považuji) vím, že dokáže přinést ty nejhlubší a nejintimnější zážitky.

Může čtenářům zpříjemnit život ve chvílích, kdy jsou nějakým způsobem osamělí, anebo také směle rozproudit jejich fantazii. A tak jsem v poměrně krátké době napsal několik povídek o různých podobách lásky, protože to je v životě i v literatuře to nejkrásnější, ale zároveň nejtěžší.

Vždyť o lásce už toho bylo napsáno tak mnoho, že se jen stěží dají objevit nějaké nové světy… Ale určitě stojí to za to, se o to alespoň pokoušet. V povídkách se snažím o jistou konfrontaci světa dospělých a dospívajících.

Uvědomil jsem si rovněž, jak velkým a tragickým předělem se v historii naší země stala okupace naší země vojsky Varšavské smlouvy v srpnu roku 1968."

Jan Sulovský

Povídky uslyšíte v interpretaci Jiřího Suchého z Tábora a Miroslava Hrušky. Režii má Michal Bureš. Poslouchejte v neděli 2. října a v pondělí 3. října.

autoři: sul , Michal Bureš
Spustit audio