Provoz na silnicích v zimě

6. říjen 2014

Motoristům, cyklistům, chodcům – všem, kdo se pohybují na cestách, bude věnována pondělní Dobrá rada 6. října. S dotazy na téma bezpečnost provozu vám poradí zkušený odborník Miroslav Charouz.

Že je na podzim a v zimě méně vidět, později se rozednívá a brzy stmívá, zaregistruje každý. Proč se tedy všichni také nevyzbrojíme správným osvětlením, případně reflexními prvky, je tedy vážnou otázkou. Ale možná i to už na četných dopravně bezpečnostních akcích v terénu zjistil náš host, krajský koordinátor BESIPu.

Jak a čím se tedy má ideálně vybavit senior či dítě – chodec, cyklista, motorista? Na co právě v sezóně podzim – zima na cestách často zapomínáme? Jaké je to správné chování v provozu; jaká je například správná a zákonná výbava bicyklu či auta? A co už neřeší vyhlášky, ale je to zkrátka dobré a hodí se to vědět? Co dokáže nabídnout BESIP jakožto garant realizace a plnění „Národní strategie bezpečnosti silničního provozu“ a čím žije náš host, jeho krajský koordinátor?

Využijte bohatých zkušeností dopravního experta Miroslava Charouze, který ctí zásadu doporučení založených na skutečné situaci na našich komunikacích.

autor: Bořek Volný
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.