Šéfa šumperských Draků Vladimíra Velčovského hostil Větrník

Pondělním hostem Větrníku ČRo Olomouc byl Vladimír Velčovský, majitel šumperského hokejového klubu.

Draci aktuálně úspěšně bojují v 1. lize o možnost vůbec poprvé hrát play-off a slušně naplněný stadion při domácích zápasech dává najevo, že hokej je v Šumperku sportem číslo 1.

„Když jsem v roce 2006 zvažoval možnost koupě společnosti Hokej Šumperk 2003, byla obliba tohoto sportu ve městě velkým důvodem pro kladné rozhodnutí,“ přiznává po letech Vladimír Velčovský.

Představa, že by licence byla odprodána jinam a mužský hokej se stěhoval, mu byla proti srsti. „Na začátku bylo nutné se spoustu věcí naučit. Zkoušeli jsme různé varianty s pohybem hráčů, třeba být i farmou Třince, ale k ničemu to nevedlo. Bylo to nahoru dolů, o to větší radost mám ze současné stabilizované situace a dobrého mixu hráčů v týmu," je spokojen Velčovský.

Nejen o kádru a cílech v dobře rozehrané sezóně, ale také o blížící se nutné přestavbě zimního stadiónu si s Vladimírem Velčovským v pondělí hodinu před polednem povídal Jirka Matějů.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.