Slovenské duo Hmlisto pokřtilo v Olomouci nové výborné album Ozveny lazov

12. srpen 2020

Když zjistíte, že skvělou desku natočili vlastně jen dva lidé, není to až tak výjimečné. Ale aby to byla matka se synem, to už je pořádné překvapení. A navíc z konce světa.

Veronika Kicková kdysi odešla do odlehlé části Slovenska hledat jiný způsob života. Přírodnější, nezatížený civilizačním stresem, vonící dávnými časy. Během času se svým synem založila duo, ve kterém s přibývajícími léty hrál muzikantský talent Jána stále důležitější roli. I proto nedávno změna názvu uskupení na Hmlisto.

Druhé album pod touto hlavičkou a názvem „Ozveny lazov“ mi pořád zní neskutečně. Navíc se, aniž by to byl záměr, trefilo do současné prapodivné situace, kdy život vyvolává spoustu otázek.

Byl jsem hodně zvědav, jaké to bude naživo. Hmlisto vystoupilo ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc ve středu 12. srpna a bylo to skvělé.

Prožijte si nevšední textovou poetiku Veroniky Kickové a muzikantský talent jejího syna Jána prostřednictvím záznamu jedinečného koncertu, který naleznete na našem YouTube kanálu.

Související

  • Hmlisto: Ozveny lazov

    Že jsou v jedné kapele rodiče a jejich potomci dnes už není až tak výjimečné, ale aby spolu hrála matka a syn, navíc výsostně současnou muziku? Hmlisto je důkaz, že ano.