Sparťanská sprcha. Olomoučtí hokejisté doma dostali šest gólů. Kruté, ale zasloužené, bědoval Moták

31. leden 2022

Hokejisté Olomouce na páteční vítezství v Mladé Boleslavi nenavázali, Spartě Praha na svém ledě podlehli jasně 1:6.

„Až na pár okamžiků v první třetině jsme tahali za kratší konec provazu. Byli jsme pomalí, prohrávali jsme souboje. Když jsme se mohli a měli dostat do zakončení, tak jsme nezakončili a hledali něco navíc. To dělat nemůžeme. Je z toho potom výsledek, který je pro nás krutý, ale asi zasloužený,“ bědoval po utkání trenér HC Olomouc Zdeněk Moták.

Hanáci se dokázali Pražanům dostat na dostřel jen na malý moment. A to v 25. minutě, kdy se během přesilové hry trefil Jan Káňa a snížil na 1:2 z pohledu Olomouce. Ovšem už po minutě a půl byla Sparta napřed zase o dva góly, pak už se hosté chytali těžko.

„Když jsme se mohli a měli dostat do zakončení, tak jsme nezakončili a hledali něco navíc. To dělat nemůžeme.“
Zdeněk Moták, trenér HC Olomouc

„Jedna věc je, že Sparta byla lepší, to musíme sportovně uznat. My jsme ale neplnili základní věci, chtěli jsme si s tím moc hrát. Dělali jsme fauly, v oslabení jsme dostávali góly,“ hledal příčiny vysoké porážky obránce Mory Tomáš Dujsík.

„Určitě to nebyl dobrý zápas, po Boleslavi jsme na to chtěli navázat, místo toho to ale bylo přesně naopak. Jediné, co můžu, je poděkovat fanouškům, že tu s námi zůstali až do konce,“ ocenil Dujsík příznivce.

Další zápas hraje Mora v úterý na ledě Plzně, před odletem na olympijský turnaj do Pekingu budou naposledy k dispozici brankář Branislav Konrád a útočník David Krejčí.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio