Stále více diváků se vrací k zážitku klasického kina, těší ředitelku Kina Metro 70 v Prostějově Barboru Kucsa Prágerovou

Poslední tři roky se prostějovskému kinu zvyšuje návštěvnost. Rostoucí křivku zastavila až koronavirová pandemie. „Abychom udrželi kontakt s diváky a kontinuitu filmového provozu, promítali jsme online ve virtuálním kině,“ říká Barbora Kucsa Prágerová.

Po uvolnění nouzových opatření přivítali v pondělí 11. května první návštěvníky, kterým nabídli dokument Barbory Chalupové a Víta Klusáka V síti. „Nejsem si jistá, jestli se více těšili diváci na nás nebo my na ně,“ usmívá se prostějovská ředitelka.

Barbora Kucsa Prágerová

Její práce obnáší téměř všechno, jenom ne dívání se na filmy. Musí především zajistit, aby se film odehrál a aby ho shlédli všichni ostatní. Jestli ho vidí ona sama, je prý podružné.

Jako porotkyně měla v květnu zasednout v jedné ze sekcí na letošním ročníku Filmového festivalu v Cannes. „Kino Metro 70 je členem prestižní sítě kin Europa Cinemas, která mě tam vyslala.“ Festival byl stejně jako spousta dalších akcí odsunutý na jiný termín a Barbora Kucsa Prágerová věří, že se na něj přece jen podívá.

autor: voj
Spustit audio