Středeční Noční linka: Lékaři a sestřičky

12. červenec 2023

Máte v dosahu svého bydliště zdravotní zařízení a svého obvodního lékaře? Jaké jsou vaše zkušenosti s dostupností odborné lékařské péče? Jaké jsou u vás čekací doby na objednání? Proč se situace s dostupností lékařů v Česku rok od roku zhoršuje? Máte oblébeného lékaře nebo sestřičku, na které se můžete vždy spolehnout?

Lékař je osoba vzdělaná v lékařství s licencí k výkonu lékařské praxe. Zaměřuje se zejména na prevenci, odhalování, léčbu a následnou péči v případě nemocí nebo poškození zdraví, zahrnuje případně i vzdělávací, osvětovou činnost v této oblasti. Podle nařízení vlády o místní a časové dostupnosti zdravotních služeb má být praktický lékař dostupný do 35 minut od bydliště pojištěnce, náhrady kyčelního kloubu by se měl pacient dočkat do 52 týdnů, mamografického vyšetření do šesti týdnů atd. Je to reálné, jaké jsou vaše zkušenosti?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.