Syn se teď do hokeje doslova zbláznil, nemůžu končit, usmívá se útočník HC Olomouc Lukáš Nahodil

Umí nájezdy, v zápase s Vítkovicemi proměnil střední útočník Mory tři ze čtyř. Navíc dává důležité góly a ve 34 letech se řadí mezi tahouny týmu.

Že bude hrát centra, bylo jasné už od začátku. „Od přípravky nepamatuji, že by mě stavěli trenéři jinam. Možná občas na křídlo, ale opravdu výjimečně,“ vzpomíná Jakub Nakládal.

Souzeno je mu také číslo 19. „Táta mi doma udělal 18, ale před prvním zápasem ji někdo vzal dřív, tak přinesl 19. Dal jsem hned gól a logicky už neměnil,“ usmívá se.

„Jsem pecivál, možná i proto nebylo žádné zahraničí.“
Lukáš Nahodil, útočník HC Olomouc

Hokejově vyrůstal v Třebíči, v lize odehrál přes 500 utkání, prošel Pardubicemi, Brnem, Mladou Boleslaví a teď je už pár let v Olomouci. „Jsem pecivál, možná i proto nebylo žádné zahraničí,“ říká Lukáš.

Má dvě malé děti, což s sebou nenese jen spoustu radosti. „Když jsme měli dvoufázový trénink, tak se manželka smála, že si jedu odpočinout. Měla pravdu, v mezičase jsem spal,“ přiznává.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související