Udělat každý den něco dobrého se snaží Dagmar Sýkorová alias Daisy

Je členkou správní rady Nadace prof. Vejdovského, která spomáhá slabozrakým a nevidomým žít důstojný život. Sama se narodila se zrakovou vadou, přesto se dokázala prosadit v tom, co ji zajímá, především v hudbě.

„Dělám to, co mě baví. Věnuji se popu, folku, jazzu, mám ráda muzikálové písně, ale zkouším i jiné žánry,“ vyjmenovává Daisy, která aktuálně pracuje na dvou albech.

Letos měla mít turné na Slovensku, zasednout v porotě celopražské pěvecké soutěže Bubblestar a s kapelou VojoDeyl vystoupit v Moravské filharmonii, všechno se ale kvůli koronaviru odložilo.

Muzikantů má okolo sebe Daisy hodně. „Myslím, že mám štěstí na lidi, poznávám špičky v oborech. Např. Radima Vojtka, nevidomého houslistu a klavíristu, který krásně zpívá a je radost s ním spolupracovat. Nebo Martina Koníčka a Daniela Škráška z kapely Argema, kteří k mým textům píší skvělou hudbu,“ pochvaluje si mladá zpěvačka.

Zrakově postižení se podle ní nerodí s lepším sluchem, je to prý mýtus. „Sluch si musejí vycvičit, aby se lépe orientovali v prostoru a naučili se vnímat svět jinak,“ vysvětluje Daisy.

autor: voj
Spustit audio