Úterý: Jak chutná výhra?

27. únor 2018

Vyhráli jste někdy něco? Zvítězili jste alespoň v něčem – třeba ve školním sportu? Jste zkušenými sázkaři, patříte k těm, kteří mají štěstí ve hře, nebo jste o vše museli vždy tvrdě bojovat a zisk k vám přišel jen prostřednictvím poctivé práce, nebo tréninku? Kdyby vám z ničeho nic spadla do klína milionová výhra, jak byste s ní naložili?

Kdo z nás alespoň jednou v životě netoužil něco vyhrát… Kdo z nás alespoň jednou nepokoušel štěstí v loterii, nebo v nějaké soutěži? Lidé se sportovním nadáním se zase určitě snaží zvítězit v rámci své disciplíny…

Možná jste někdy skutečně vyhráli a zažili ten krásný pocit vítězství, kdy jste stáli na stupních vítězů třeba při školních závodech, možná jste zakusili pocit výhry při sázení v nějaké loterii. A možná jste po čase zjistili, že ty skutečné výhry, ze kterých nám dobrý pocit vydrží třeba celý život, tak takové nám asi žádná loterie nepřinese.

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.