V České Vsi na Jesenicku se chystají na rekonstrukci krytého bazénu. Přispějí na ni i okolní obce

28. červen 2024 09:20

Krytý bazén v České Vsi na Jesenicku čeká rekonstrukce. Jediné zařízení svého druhu v regionu funguje už víc než padesát let a je ve špatném technickém stavu. Kromě oprav se dočká rozšíření o relaxační zónu a zábavní prvky pro děti. Na investici za zhruba čtvrt miliardy korun obci přispěje olomoucké hejtmanství a vesnice z okolí.

Podle ředitele bazénu Romana Michálka je rekonstrukce bazénu nutná. „Čekali jsme na to jak na smilováni. Já jsem tady od roku 2018 a opravdu jsem si užil. I moje předchůdkyně paní Žáková tady musela řešit tolik složitých věcí, takže jsme opravdu rádi. Bazén, který je přes 50 let starý a bez jediné rekonstrukce, bez nějakého zásahu, vydržel opravdu dlouho,“ uvedl Michálek.

Opravu bazénu kvitují i místní. „Je to úplně super. Ať to stojí, co to stojí. Hlavně, že se něco se dělá. S manželkou tam chodíme dost často, teď na rehabilitace,“ říká Jaromír Ptáček z České Vsi. Rekonstrukci bazénu podporuje i Věra Růžičková. „Super, už aby to bylo. Chodím plavat hodně, jsem na to hrdá.“

Budova krytého bazénu v České Vsi

Podle nezávislého starosty České Vsi Petra Mudry bude bazén se zázemím takřka úplně nový. Zásadně se podle něj změní více než devadesát procent celého objektu.

„Dnešní zázemí je nevyhovující. Šatny v patře a podobně. Po rekonstrukci to samozřejmě bude splňovat všechny dnešní normy, navíc přibude i relaxační část a část pro děti. To znamená malý tobogán, dětský bazének, vířivka a pak takové mini-wellness se saunami a taky s vířivkou,“ popisuje plány Mudra.

Hotovo nejpozději do dvou let

Rekonstrukce má vyjít na zhruba čtvrt miliardy korun. „Financování by mělo být 60 % kraj, což znamená 150 milionů, 80 milionů (okolní) obce a 20 milionů obec Česká Ves. Konečný stav se uvidí po vysoutěžení během podzimu,“ dodává Mudra.

Začít by měla rekonstrukce ještě v tomto roce. „Pokud se to podaří, měli bychom začít už letos. Konec odhadujeme nejpozději do dvou let. Uvidí se podle toho, jakou firmu vysoutěžíme a jak se nastaví harmonogram,“ dodává starosta České Vsi.

V přilehlé zahradě bazénu bude nový tobogán a další vodní atrakce.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související