V divadle jsem vždycky trpěl

"Nikdy by mě nenapadlo, že se mu jednou budu věnovat. Ale maminka mě trpělivě brávala na nejrůznější představení, nosila mi domů knížky, které bych si měl číst… Kdy se to zlomilo, nevím," říká herec Lukáš Hejlík.

Knížky, to je dnes jeho velká láska. Aby se jim mohl věnovat naplno, vymyslel projekt scénických čtení LiStOVáNí, který divákům představuje aktuální knihy z knižního trhu ve formě čteného divadla. Spolupracuje na něm s herci z českých a moravských divadel. Cestují po celé republice, často hrají a čtou i v Olomouckém kraji.

Popularitu přinesly Lukáši Hejlíkovi seriály. Nejvíc asi "Ošklivka Katka", ve které si zahrál postavu Tomáše Meduny. On sám si nejvíce ale stojí za rolí traumatizovaného profesionálního vojáka, kterého ztvárnil v seriálu "Terapie" pod vedením režiséra Petra Zelenky. Nejtěžší a nejlepší práce v jeho kariéře.

Lukáš Hejlík má rád venkov, chalupaří a chová ovce. Přiznává ale, že s přibývajícími pracovními povinnostmi na ně nemá tolik času. Nejdůležitější je pro něj dcera Klárka, té věnuje každou volnou chvilku.

Lukáš Hejlík byl hostem našeho Větrníku, který si v prázdninové repríze můžete poslechnout v pondělí 4. srpna hodinku před polednem.

autor: voj
Spustit audio