V Kozlově na Olomoucku otevřeli po letech obchod se smíšeným zbožím. Co nabízí kromě základních potravin?

13. říjen 2023 09:50

Do zásoby do mrazáku si už nemusí kupovat pečivo obyvatelé Kozlova na Olomoucku. V obci, která byla do roku 2016 součástí vojenského výcvikového prostoru Libavá, otevřel po více než dvaceti letech obchod se smíšeným zbožím. Ve své budově ho provozuje obec. Na chod obchodu samospráva využije dotace Olomouckého kraje.

Budova u hlavní cesty a před ní velká plechová cedule, která upozorňuje na otevření nové prodejny. „ Jdeme proti proudu, který je v republice. Všichni zavírají a my otvíráme novoou prodejnu,“ říká nezávislý starosta Kozlova Roman Fojtík.

„Pozvolna se nám to rozjíždí. Je to obchod se základními potravinami. Teprve zjišťujeme, o co by lidi měli zájem, takže sortiment doplňujeme,“ říká prodavačka Hana Přidalová.

Budova, kde v Kozlově na Olomoucku nově otevřeli obchod s potravinami

Na vybudování a vybavení obchodu obec uvolnila 200 tisíc korun S tím, že jeho provoz bude ztrátový, starosta Fojtík počítá. Letos chtějí otevřít taky obecní hospodu. Sloužit prý nebude nejen místním, ale především turistům.

Jak na otevření prodejny reagují místní? A co kromě základních potravin obchod nabízí? Poslechněte si v kompletní reportáži.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio