Ve Velkém Týnci na Olomoucku budují nové komunitní centrum. Co bude jeho součástí?

24. červen 2024 13:50

V centru Velkého Týnce na Olomoucku bude nové komunitní centrum. Zázemí v něm najdou nejen senioři, ale třeba taky skauti. Na stavbě nové budovy dělníci pracují, hotovo by měli mít v polovině příštího roku.

„Celý ten záměr je v místě bývalého zemědělského stavení, které bylo strženo a vzniká úplně nový objekt,“ popisuje Miroslav Zdráhal, místostarosta Velkého Týnce, při příchodu na staveniště. „V této chvíli jsme ve stadiu odbourání bývalého objektu číslo 19 a jsou vykopány základové pásy,“ dodává.

V novém komunitním centru bude podle místostarosty Zdráhala mimo jiné i galerie či kontaktní místo pro občany. „Obecní úřad máme umístěný ve staré budově zámku na kopci a toto místo je v centru obce. A je blíže dostupné seniorům, kteří se budou moc obracet na toto konkrétní místo,“ zmiňuje Zdráhal.

Zázemí v budově bude mít i místní klub seniorů. „Už se těšíme, protože nemáme svoji klubovnu a tam tu klubovnu mít budeme. Navíc nám ještě obecní úřad slíbil, že tam udělá krásnou zahradu, kde si budeme moci odpočinout, takže to velice vítáme,“ říká Drahomíra Živcová, předsedkyně klubu seniorů Velký Týnec

Podobný názor na stavbu komunitního centra mají i další obyvatelé Velkého Týnce, kterými mluvil reportér Josef Čermák. „Udělá se něco pro seniory, to je dobré,“ odpovídá pan Karel. Paní Veronice se líbí, že uvnitř bude i místo pro skautskou klubovnu. „Je to dobrý nápad. Děti aspoň nebudou na těch mobilech a naučí se něco do života,“ říká.

Stavba komunitního centra vyjde na zhruba 27 milionů korun. Dělníci by s pracemi měli být hotovi v polovině příštího roku.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio