Víkend v Olomouckém kraji? Tvořivé dílny, maškarní ples nebo benefiční koncert na záchranu varhan

Pokud strávíte víkend v Olomouckém kraji a ještě nevíte, jak využijete volný čas, možná vás zaujmou naše tipy.

Olomoucko

Odpudiví nebo kouzelní. To je název víkendové akce v olomouckém muzeu Pevnost poznání. Pokud na ni dorazíte, budete si moct prohlédnout několik desítek nejrůznějších plazů, obojživelníků a bezobratlých živočichů. Chybět mezi nimi nebude například největší evropský ještěr - ještěrka perlová, nejdelší had Česka - užovka stromová nebo tropičtí švábi, štíři a sklípkani. Akce se koná v sobotu i v neděli od devíti hodin ráno.

Výrobu vlastních originálních náramků, Feng Shui koulí či andílků si budete moct v sobotu vyzkoušet v olomouckém centru Art Rubicon. Tvořivá dílna začíná v devět hodin ráno.

Tato pozvánka vás zavede do olomoucké pivnice Kateřinská 10, kde bude v sobotu od 11 do 18 hodin probíhat VYNIL BURZA„Přijďte doplnit domácí diskotéku pro klidné večery u vína nebo jiného potěšení,“ zvou organizátoři této burzy.

Prostějovsko

Spojit příjemné s užitečným můžete v sobotu v kostele svatého Jana Nepomuckého v Prostějově. Od půl sedmé večer se tam bude konat benefiční koncert na záchranu tamních varhan.

Přerovsko

V neděli odpoledne můžete vyrazit s dětmi taky do loutkového divadla Kašpárek v Přerově. Čekat vás tam bude pohádka O zakleté labuti. Představení začínají ve čtrnáct a v šestnáct hodin.

Rodinám s dětmi je určená i naše poslední pozvánka. Míří do hranické sokolovny, ve které se bude od půl třetí odpoledne konat maškarní karneval. Tak pokud máte čas a chuť, určitě dorazte. 

Šumpersko

Především příznivci tance a country si přijdou v sobotu na své v Kulturní domě v Bludově na Šumpersku. V sedm hodin večer tam propukne nefalšovaný Country bál. K tanci a poslechu zahraje skupina Texas z Holešova.

Kreativní dílnu chystá na neděli Rodinné centrum Vikýrek. Navštívit ji můžete od dvou hodin odpoledne na zámku Třemešek v Dolních Studénkách na Šumpersku. Dílna je určená dětem i dospělým a zaměřená bude na výrobky s jarní tématikou. 

Jesenicko

Dětským maškarním karnevalem ožije v sobotu Stodola u Damašků v Javorníku. Pro malé tanečníky organizátoři připraví zábavní show plnou písniček a bláznivých soutěží. Ples začíná ve dvě hodiny odpoledne. 

autor: Von
Spustit audio