Výstava fotografií Jindřicha Štreita či plyšových medvídků. Vyberte si z tipů na víkend

Pokud ještě nevíte, co dělat o víkendu s volným časem, zůstaňte s námi. Máme pro vás několik tipů.

Olomoucko

V olomouckém Vlastivědném muzeu v pátek 28. ledna začíná fotografická výstava Ze tmy ke světlu“ od světoznámého fotografa Jindřicha Štreita. Návštěvníkům přiblíží vězeňské prostředí pohledem objektivu, zaměřeným na práci vězeňských kaplanů. Soubor fotografií vznikl v letech 2018 až 2020, kdy Jindřich Štreit navštívil na dvacet vězeňských zařízení.

Prostějovsko

Pokud jste o Vánocích nestihli výstavu betlémů, v prostějovské galerii Špalíček máte poslední příležitost. Jsou tam jak malé betlémy, které zobrazují pouze svatou rodinu, tak i do detailu propracovaná celá města. Otevřeno má galerie oba dva víkendové dny, výstava končí v neděli.

Jesenicko 

Konec ledna je v Jeseníku už tradičně spojený s koncertem k výročí narození hudebního skladatele Franze Schuberta. Ten letošní připadá na tuto sobotu. V klášterní kapli Panny Marie se od 16 hodin představí klavíristka Inna Aslamas a flétnista Petr Pomkla. 

Přerovsko

Galerie města Přerova zve na výstavu obrazů přerovských mistrů. Olejomalby, grafiky či akvarely zapůjčené ze soukromé sbírky vystavuje v prostorách na Horním náměstí. Jde o díla Augustina Mervarta, Antonína Kubáta, Pavla Kotase nebo Jiřího Ryšavého. Výstava potrvá do konce února.

Muzeum a galerie v Hranicích zve do světa plyšových medvídků. V gotickém sále Staré radnice pořádá výstavu, kde si jich návštěvníci můžou prohlédnout zhruba dva tisíce. Jsou malí, velcí, různě barevní, noví i historické kousky. Všechny je pro výstavu zapůjčila sběratelka Svatava Ryparová z Klokočí.

A na nedělní odpoledne máme ještě pozvánku i pro děti. Přerovské loutkové divadlo hraje novou pohádku Kašpárek strašidlem. Představení začíná ve 14 a 16 hodin.

autor: kra
Spustit audio