Výstava modelů, zvěřinové hody či pohádkový karneval. V Olomouckém kraji se o víkendu nudit nebudete

Pokud strávíte víkend v Olomouckém kraji a ještě nevíte, jak využijete volný čas, možná vás zaujmou naše tipy.

Olomoucko

Casting do soutěže krásy žákyň středních škol Miss OK“ se koná v pátek od 15 hodin v olomoucké Galerii Moritz, tedy bývalém Prioru. Do soutěže se mohou přihlásit dívky z celé republiky, které studují střední školu či odborné učiliště. Registrace začínají už ve 14 hodin.

Naše další pozvánka je také na pátek a míří na olomoucké Výstaviště Flora. To od rána hostí tradiční výstavu modelů letadel, lodí, aut, vojenské techniky či vlaků s názvem For model. Pokud se dnes na výstaviště nedostanete, nezoufejte. Expozici si můžete prohlédnout i v sobotu a v neděli. Přístupná je od devíti hodin ráno.

Muzejní společnost Litovelska zve v sobotu všechny zájemce na vycházku po litovelské místní části Myslechovice. Pokud se na ni vypravíte, dozvíte se zajímavosti o tamním hanáckém statku, škole nebo rodném domě spisovatele, esejisty a překladatele Jana Čepa. Sraz účastníků procházky je v jednu hodinu odpoledne u kaple svatého Michala v Myslechovicích.

Na delší výlet můžete vyrazit v sobotu v rámci Josefovského pochodu, který pořádá spolek Turisté Medlov. Startuje se u obecního domu právě v Medlově od 7 do 12 hodin a účastníky čekají trasy od 4 do 45 kilometrů. Cíl je na stejném místě, kde bude také připraveno bohaté občerstvení.

U příležitosti 280. výročí od zahájení stavby tereziánské pevnosti v Olomouci se koná prohlídkový okruh Olomouc C. a K. pevnostní“. Sraz účastníků bude v sobotu ve 13:30 u Litovelské brány v Čechových sadech, na prohlídku je nutná rezervace ne e-mailu: tomas.kryl@email.cz.

Prostějovsko

Tělocvična základní školy v Hrubčicích na Prostějovsku v pátek ožije Josefskou zábavou. Začíná v osm hodin večer a k tanci a poslechu na ní zahraje skupina Romantika. Chybět nebude ani občerstvení. 

Areál prostějovské jízdárny Cavalo provoní v sobotu zvěřinové speciality. V tamním občerstvení se budou konat od deseti hodin dopoledne zvěřinové hody. Ochutnat budete moct například guláš nebo uzené kančí maso.

Přerovsko

Zábavné dopoledne se stanovišti s logickými úkoly a šiframi pro předškoláky se uskuteční v sobotu ve dvoraně hranického zámku. Akce začíná v deset hodin dopoledne.

Na pohádkový karneval můžete vzít v sobotu své děti do klubu Teplo v Přerově. Odpoledne plné tance, soutěží a her začíná ve čtrnáct hodin. Děti, které dorazí v maskách, mají vstup zdarma. 

Šumpersko

Pěší výlet na rozhlednu Bukovka pořádají v sobotu pro děti od sedmi do dvanácti let pracovníci šumperského centra volného času Doris. Sraz zájemců je v devět hodin ráno v Komenského ulici v Šumperku. Odtud se děti přesunou linkovým autobusem do Rapotína. Dál už budou pokračovat pěšky. 

Jesenicko

Spojit příjemné s užitečným můžete v sobotu v Tančírně v javornické místní části Račí údolí. Konat se tam bude benefiční koncert Letní kapely. Výtěžek ze vstupného organizátoři věnují na pomoc Ukrajině. Akce začíná v sedm hodin večer.

autor: Von
Spustit audio