Výživová poradkyně z Olomouce před Vánocemi radí: Nepřejídejte se. Proč se po Štědrém dni méně přibírá?

19. prosinec 2023

Dagmar Lužná je výživová poradkyně, makrobiotička a zastánkyně tradiční čínské medicíny. „V jednoduchosti je síla. Hledejme opravdové bohatství,“ radí mimo jiné.

Že své rady nejen doporučuje, ale také žije a že jsou účinné, dokládá například to, že se jí už léta vyhýbají nemoci a ani v sychravém podzimním počasí neztrácí energii, kondici a dobrou náladu. A přitom nám k takové pohodě prý stačí docela málo. Snažit se držet v rovnováze pomyslnou trojnožku, kterou tvoří: psychika, pohyb a strava.

Možná teď namítnete, že například pohyb pro vás z důvodu nemoci není možný. Víte ale, že rozpohybovat své orgány můžete i prostou masáží jednotlivých prstů svých rukou? Že zdravé stravování neznamená velkou finanční investici, ale spíše zjednodušení, zmenšení objemu stravy a vynechání řady chutných, ale nezdravých a drahých produktů, které se nám běžně dostávají do kuchyně?

Jak tedy na to zcela konkrétně? Jak prožít zbytek adventu a hlavně Vánoce ve zdraví a bez stresu, jak pracovat s energiemi v době slunovratu a proč do 23. prosince snáze přibereme na váze, než ve vánočním období.

O tom všem hovořila Dagmar Lužná v Dobré radě Českého rozhlasu Olomouc.

Pořad Dobrá rada můžete ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc poslouchat a ptát se hostů každé úterý od 10:04.

Spustit audio