Z Olomouce jsme byli i s rodinou hned nadšeni, říká spokojeně hokejový obránce Jan Jaroměřský

Ve stávající sezóně patří k nejlépe hodnoceným obráncům extraligy. Před sedmi lety přišel do Olomouce, pomohl jí do extraligy a už zůstal.

„S manželkou jsme tehdy přijeli s prvním synem. Teď už máme další dva potomky a zapouštíme kořeny. Musím říct, že Olomouc suverénně válcuje všechna města, kde jsem byl,“ usmívá se Jan Jaroměřský.

S hokejem začal ve čtyřech letech v Mladé Boleslavi a rovnou začal na postu obránce. „Možná nebudete věřit, ale byl jsem obtloustlejší, tak možná proto,“ přiznává obránce.

S hráčem, u kterého jsem měl celou dobu pocit, že mluvím s Jakubem Prachařem (v dobrém!), jsme probrali celou řadu věcí, včetně šancí Mory v letošním play-off. Stačí si poslechnout rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.