Závod míru v Jeseníkách

1. červen 2015
Kraj na dlani

Od pátku 29.5. do neděle 31.5. se na silnicích Jesenicka pojede další cyklistický Závod míru, který je od letošního roku součástí národních pohárů, tedy nejvyšší kategorie ve věku do 23 let. Jaké budou trasy jednotlivých etap a máme se obávat dopravního omezení? Poslechněte si magazín Kraj na dlani.

Jeho hostem bude organizátor Závodu Míru Jaroslav Vašíček. Český rozhlas Olomouc vám během celého závodu garantuje aktuální dopravní zpravodajství a nejrychlejší informace z jednotlivých etap.

Uslyšíte taky reportáž z Troubelic. Právě tam sídlí čerstvě oceněná firma certifikátem Regionální produkt Haná. Zaměstnává přes sto lidí a zabývá se m.j. i zpracováním hovězího a vepřového z vlastního chovu.

Pozveme vás taky do obce Stavenice a místní obyvatelé nám potvrdí, že život na venkově má taky své velké výhody. A příště se zastavíme zase u vás.

autor: Kamila Ivanová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.