Citizen37 jsou dalším utajeným kytarovým klenotem regionu

9. únor 2015
Mimo formát , Rockle

Skupina Citizen37 z České Třebové konečně shrnula své snažení z úvodních let fungování na CD "Unhappy Destinies Of The Room Stars". Ohromně chytlavé melodické nápady kytaristy Lukáše Rufera po zásluze dostaly prostor také v naší Rockli.

Samotný název kapely má prozaický původ. "V době vzniku kapely se mi narodil syn, který měl v porodnici číslo 37. Navrhnul jsem to kapele a od té doby to tak je," vysvětluje Lukáš. Příjemný debut by měl co nevidět reprezentovat i první videoklip ke skladbě "Guiding Star". "Dělá na tom jeden náš kamarád, půjde o animovaný klip," naznačila Bára.

"Oslovili jsme výborného výtvarníka Bohouše Špačka, který vymyslel náročný koncept. Bude to malovat a navíc to rozpohybuje, zatím má prý asi 15 vteřin," pousmál se Lukáš. Muzika, kterou Citizen37 natočili na desku, má nejen velký hitový potenciál, ale také šanci oslovit několik generací posluchačů.

Své si tu najdou fanoušci Patti Smith Group ze 70. let, nalézt může stopy z nástupu kytarovek se zpěvačkami přelomu 80. a 90. let, prostě pohoda. Pohoda ostatně zavládla i při našem povídání v Rockli ČRo Olomouc. Pokud jste propásli premiéru, stále si návštěvu Citizen37 můžete poslechnout díky archivu pořadu. Stojí to za to.

Spustit audio