Do růžové zabalený debut Lenny umí tnout drápkem

26. říjen 2016
Mimo formát , Rockle

Už od prvních EP bylo jasné, že takový ženský chraplák ještě naše scéna neměla. Lenny je prostě talent, který je podpořen několikaletou možností nasávat hudební dění přímo v srdci Anglie. Její návštěva v Olomouci byla příjemnou šancí poklábosit nad debutovým albem.

O regulérním albu se už nějaký čas mluvilo, ale nakonec vyšlo až na podzim roku 2016. „Dokonce jsme s mým vydavatelstvím měli pauzu, vše díky tomu bylo v mé režii, nikdo mi do ničeho nemluvil. Můžu si za písničkami stát a firma je nakonec vydala,“ vysvětluje Lenny.

A jak jde dohromady rockový základ alba s růžovým obalem? „To je ten kontrast! Oslovila jsem jednoho italského grafika, který nejprve navrhl několik věcí pro turné Hearts, a když jsem viděla, jak to namaloval, prosadila jsem to i pro obal,“ usmívá se.

Mohlo by se zdát, že deska se jmenuje po závěrečné skladbě. „Kdepak, název pro album jsem si vymyslela dlouho dopředu a ta písnička vznikla až později. Ale byla pro mě natolik srdcová, že jsem ji tak musela pojmenovat,“ prozradila Lenny.

Pestré album je dokonale vyváženým mixem nálad a stylů v moderním hávu. Více než z poloviny písní mohou být hity, u některých nechybí módní stadionový charakter, sama Lenny je přesvědčivá. Osobně jen malinko postrádám občasné větší utržení se ze řetězu.

Něco, co v sobě má Hanka Kosnovská ze skupiny Nil, démona, kterého naplno předvedla při nedávném koncertě v Českém rozhlase Olomouc. Lenny má díky hlasové dispozici velkou šanci jít ve šlépějích Janis Joplin, pokud tedy bude chtít, ale chce to něco víc.

I tak je Hearts nejen na české poměry nadstandardní debut, který je velkým příslibem věcí příštích.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.