Dobře utajený Penzistor hraje řízný rock

9. leden 2015
Mimo formát , Rockle

Skupina Penzistor vznikla před dvěma lety jako radost výborných regionálních muzikantů, které jste mohli kdysi dávno zažít v legendárním přerovském Pirillu nebo Titanicu.

Že jim to skvěle hraje dokazuje debutové eponymní CD, ke kterému začínají přibývat novinky. Svou hudbu označují jako "Děd metál" a stylizují se i na koncertech do důchodcovské image.

„Když jsme si stoupli před zrcadlo a podívali jsme se na sebe, zjistili jsme, že abychom mohli oslovit fanynky na festivalech, potřebovali bychom několik plastických operací, tak jsme se rozhodli, že nic nebudeme skrývat,“přiznává zpěvák Jiřin.

Všechny členy zdobí slušivé rádionky. „Je to dobrá image, která časem povede k tomu, že během pár let už se nebudeme muset pro koncert převlékat a už to nebudou naše kostýmy, ale normální civilní oblečení,“ vysvětlil výhodu image Penzisoru Jaryn.

Přestože vznikají novinky, nové CD kapela v plánu nemám. „Až se zbavíme aktuálního nákladu CD s 11 písničkami, vydáme ho znovu rozšířené o novinky, dokud to stopáž stříbrného kotoučku dovolí,“ má jasno Jaryn. Vizuální stránku ale kapela nezanedbává, má hotové už dva videoklipy. Pokud máte rádi klasický rock s dobrými vokály, neměli byste Penzistor minout.

Zaslouženě patří mezi hardrockovou regionální špičku, navíc výhradně s vlastním repertoárem.

Spustit audio