K jarní očistě těla pomůžou obyčejná voda, citron a kroupy, říká makrobiotička a výživová poradkyně

14. březen 2023

A když do jídelníčku přidáte kvašené zelí a dušenou zeleninu, vynecháte bílé pečivo, buchty, sladkosti a přemíru mléčných výrobků, můžete se nejen zbavit nahromaděných kil a zpomaleného metabolismu, ale celkově zkrásnět.

Zanesený metabolismus se totiž projevuje i na zdraví a kráse našich vlasů, nehtů či pokožky. Díky detoxu se budete cítit lehčí, vitálnější a spokojenější.

Jaro je zkrátka ten nejlepší čas pro očistu těla. Zapomenout bychom však neměli ani na naši mysl. Pro celkovou pohodu těla musíme v dobré kondici udržet i naši psychiku.

Nezapomeňte proto na jaře více relaxovat. Ideálně na čerstvém vzduchu. Zajděte si na procházku do lesa či parku. Poseďte si pohodlně venku na sluníčku. A pokud nejste zarytý nepřítel pohybu, zkuste zařadit do svého denního programu i pár minut věnovaných rekreačnímu sportu.

A pokud máte pocit, že na změnu svých návyků a jarní očistu nemáte dostatek pevné vůle, poslechněte si Dobrou radu s makrobiotičkou a výživovou poradkyní Dagmar Lužnou, která vám dá dobrou motivaci a návod, jak na to, třeba i pomocí přesného plánu a rituálů.

Pořad Dobrá rada můžete ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc poslouchat a ptát se hostů nově každé úterý od 10:04.

Spustit audio