Kombinaci prvků šansonu a akustické hudby v Olomouci představila Lada Šimíčková & kapela. Poslechněte si

12. červen 2024

Spolu s Ivo Cicvárkem šlo původně písničkářské duo, které se dalo dohromady už před 17 lety. S ústřední dvojicí v poslední době hraje také rytmika ve složení Jiří Bařina a Přemek Březovič, občas se připojí saxofonista Jan Vašina. Prověřená klasika a nové písně po sedmi letech, stálo to za to.

Písně Lady Šimíčkové a Iva Cicvárka jsou známé díky Ladiným poetickým textům a civilnímu pěveckému projevu, které doplňuje Ivova hudba na klavír a kytaru. Jejich tvorba kombinuje prvky šansonu a akustické hudby. Mají za sebou několik alb, včetně úspěšného Soukromé písně“ a Hotel v tiché ulici“.

Ivo Cicvárek je nejen uznávaný hudebník, ale také dramaturg v České televizi. S Českou televizí spolupracuje od roku 2000, nejprve externě a později se stal kmenovým zaměstnancem brněnského studia. Specializuje se na hudební pořady různých žánrů, včetně folku, blues a alternativy, a podílel se na tvorbě dokumentů a vzdělávacích pořadů pro děti​​​​.

Lada Šimíčková a kapela vystoupila v našem Velkém studiu na Horním náměstí 21 ve středu 12. června.

Koncert si můžete pustit zpětně prostřednictvím YouTube kanálu Koncerty Českého rozhlasu nebo poslechnout díky audiozáznamu zde na webu či v aplikaci mujRozhlas.

autor: Jiří Matějů | zdroj: Český rozhlas

Související

  • Živo: Morytáty a romance

    Skupina Živo je nový projekt Iva Cicvárka, se kterým před pár dny vydal nové folkrockové studiové album Morytáty a romance. Ivo byl už dříve velmi úspěšný s kapelou...