Krásný smutný den se Vypsané fiXe povedl

17. září 2014
Mimo formát , Rockle

Stálice domácí rockové scény Vypsaná fiXa se má čile k světu. Letos vydala výtečné album "Krásný smutný den", v létě objela republiku s festivalem Hrady.cz a na podzim vyrazí na koncertní turné k 20. výročí založení. Jasný důvod pozvat Márdiho k mikrofonu Rockle.

Lídr skupiny si přes nabitý porgram ale našel v létě i čas na pětiletou dceru. "Vyrazili jsme spolu na vodu, na Sázavu. Jelo nás víc otců, dali jsme dohromady pěknou smečku, ale bylo to fajn," usmívá se šťastný otec, který je důkazem, že i holky umí utahat. "Na začátku prázdnin si člověk říká, jak je o fajn, že na sebe máme tolik času, koncem srpna už ale vyhlížím v kalendáři začátek školky," přiznal Márdi.

Deska "Krásný smutný den" se kapela hodně povedla. "On každý rád vyhlašuje back to roots, návrat ke kořenům, ale u nás to tak prostě tentokrát bylo. Chtěli jsme desku tvrdší, přímočařejší, jen s tím rozdílem, že teď už umíme líp hrát," vysvětlil Márdi.

Osobně se mi líbí, že písničky mají i velmi silný melodický potenciál, až bych skoro chtěl napsat nejlepší album FiXy! Povídání s Márdim a hned pět hitovek nového alba skupiny Vypsaná fiXa si můžete poslechnout ve třetí zářijové Rockli Českého rozhlasu Olomouc.

Spustit audio