Muzikálové herectví vnímá řada lidí jako povrchnější, myslí si Oldřich Smysl

S žánrem muzikál se potkal během studií na hejčínském gymnáziu v Olomouci, kde Lenka Dohnalová Mlynářová založila a stále vede pěvecký sbor. „Podařilo se dát dohromady celé obsazení muzikálu Jesus Christ Superstar, to určitě nebyla náhoda,“ říká Olda Smysl. Jejich vystoupení měla obrovský úspěch.

Píseň Ježíš v Getsemanské zahradě si vybral i k přijímacím zkouškám na JAMU, kterou vystudoval pod vedením „těty Jany“ – herečky a režisérky Jany Janěkové. „Je to velmi osvícený pedagog, šla na nás od základu, od Shakespeara,“ vzpomíná muzikálový herec, který mj. nastudoval roli Cassia v Othellovi se souborem Prague Shakespeare Company.

Hostoval v Divadle Kalich, Farmě v jeskyni, Divadle Hybernia, Divadle Na Prádle, Divadle Broadway, Goja Music Hall nebo ve Státní opeře, a to v muzikálech Cikáni jdou do nebe, West Side Story, Markéta Lazarová, Krysař, Robin Hood, Hair nebo Na skle malované.

Největší jízdu v kariéře zažil Oldřich Smysl jako člen skupiny All X v soutěži X-Factor. Nic se nepředtáčelo, vysílalo se v přímém přenosu, což byl pořádný adrenalin. „Pár zářezů si budu pamatovat do konce života, třeba spolupráci s duem Eva a Vašek,“ vzpomíná.

Od letošní sezóny je v angažmá v brněnském Městském divadle, kam se vrátil po 10 letech na volné noze. Vidět ho můžete třeba jako Billa v muzikálu Mamma Mia!

autor: voj
Spustit audio