Na hradě Bouzov natáčí štáb České televize novou vánoční pohádku. Jak se jmenuje a kdo v ní bude hrát?

29. květen 2024 15:15

Jedna z nových letošních vánočních pohádek se bude jmenovat Tři princezny. Právě se natáčí na hradě Bouzov, kde se pod režijním dohledem Tomáše Pavlíčka sešli herci Klára Melíšková, Josef Trojan nebo Michal Isteník.

Pro režiséra Tomáše Pavlíčka natáčení pohádky splnění dětského snu. „To, co jsem chtěl jako dítě vidět, tak v podstatě každý den takovou scénu točím a je to současně velká zodpovědnost,“ zmiňuje.

„Vánoční pohádka znamená přinést divákům na Vánoce radost. Zároveň chci, aby to bylo dobrodružství, ale současně love story. A jelikož se specializuji na komedie, tak se tam snažím najít co nejvíc humoru,“ uvádí.

Jsem velmi vděčný, že se ty stereotypní role možná poprvé v český kinematografii, co se pohádek týče, prohodily.
herec Josef Trojan

Postavy princezen hrají Dorota Šlajerová, Josefína Marková a Sára Černochová, roli prince Felixe pak ztvární Josef Trojan.

„Mně se to líbí a jsem velmi vděčný za ten nápad, že se stereotypní role možná poprvé v český kinematografii, co se pohádek týče, prohodily a velmi si užívám vůbec ten fakt, že toho mohu být součástí. Já jsem z generace, kdy už jsou mi tyto změny velmi po chuti a jsou mi příjemné,“ zmiňuje Trojan jeden z prvků pohádky, v níž se objeví například i Michal Isteník.

Hrad Bouzov

Královnu Mortanu si zahraje Klára Melíšková. „Já jsem si přála hrát v pohádce a přála jsem si hrát nějakou takovou postavu, takže představy, které ve mně probíhaly, se tady jenom zúročují,“ usmívá se.

Natáčení pohádky Tři princezny zabere štábu Tomáše Pavlíčka 23 dnů. Diváci ji uvidí během letošních Vánoc.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio