„Odvar proti strachu“ vám pomůže v této chaotické době, říká výživová poradkyně Dagmar Lužná
Se strachem v dnešní nejisté době bojuje opravdu kde kdo a strach doléhá také na naše zdraví. Především na ledviny.
A právě ledviny bychom měli co nejvíce chránit až do února. Prohřívejte je polštářem, naplněným na pánvi ohřátou himalájskou solí. Podporujte do Vánoc odlehčenou, ale prohřívající stravou. A proti strachu si připravte odvar z fazolí adzuki. Jaký je recept?
Na jeden litr vody dáte dvě polévkové lžíce fazolí adzuki, deset centimetrů řasy kombu, půl hodiny povařte, přecedit přes síto a pak už popíjet deci nápoje každou hodinu v průběhu dne.
Abychom nastávající Advent a také Vánoce zvládli v pohodě a bez stresu a abychom i přes dnešní drahotu dokázali napéci vánoční cukroví chutné, zdravé, ale i levné, doporučuje Dagmar Lužná jít cestou zjednodušování. V jednoduchosti je, podle ní, nejen krása, ale také síla, která nám pomáhá hledat opravdové bohatství. A samozřejmě přidává i pár chutných, zdravých a přitom levných receptů na vánoční cukroví.
Poslechněte si více v Dobré radě s Dagmar Lužnou, výživovou poradkyní, makrobiotičkou a zastánkyní tradiční čínské medicíny.
Pořad Dobrá rada můžete ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc poslouchat a ptát se hostů každé úterý od 10:04.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.