„Odvar proti strachu“ vám pomůže v této chaotické době, říká výživová poradkyně Dagmar Lužná

26. listopad 2024

Se strachem v dnešní nejisté době bojuje opravdu kde kdo a strach doléhá také na naše zdraví. Především na ledviny.

A právě ledviny bychom měli co nejvíce chránit až do února. Prohřívejte je polštářem, naplněným na pánvi ohřátou himalájskou solí. Podporujte do Vánoc odlehčenou, ale prohřívající stravou. A proti strachu si připravte odvar z fazolí adzuki. Jaký je recept?

Na jeden litr vody dáte dvě polévkové lžíce fazolí adzuki, deset centimetrů řasy kombu, půl hodiny povařte, přecedit přes síto a pak už popíjet deci nápoje každou hodinu v průběhu dne.

Abychom nastávající Advent a také Vánoce zvládli v pohodě a bez stresu a abychom i přes dnešní drahotu dokázali napéci vánoční cukroví chutné, zdravé, ale i levné, doporučuje Dagmar Lužná jít cestou zjednodušování. V jednoduchosti je, podle ní, nejen krása, ale také síla, která nám pomáhá hledat opravdové bohatství. A samozřejmě přidává i pár chutných, zdravých a přitom levných receptů na vánoční cukroví.

Poslechněte si více v Dobré radě s Dagmar Lužnou, výživovou poradkyní, makrobiotičkou a zastánkyní tradiční čínské medicíny.

Pořad Dobrá rada můžete ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc poslouchat a ptát se hostů každé úterý od 10:04.

Spustit audio

Související