Prožijte s námi Trampský den!

4. srpen 2012

Na letošní prázdniny jsme rpo vás připravili spoustu příjemných a osvěžujících lahůdek. Jednou z nich je Trampský den.

Ve středu 25. července se celý den našeho vysílání bude točit kolem trampingu a všeho, co je s ním spojené.

V Dobrém ránu můžete slyšet ukázku z knihy Dobrodružství šesti trampů. Tato humorná kniha z doby meziválečné, v níž autoři Jaroslav Žák a Vlastimil Rada formou parodovaných klasických literárních textů, nejčastěji však stylem kovbojských a zálesáckých románů vyprávějí o trampském hnutí a nenásilným způsobem podávají i kritiku tehdejší společnosti, je díky jedinečnému vypravěčskému stylu a originálnímu humoru zajímavá i pro dnešní čtenáře.

V soutěži Ranní sprcha je pro vás připravena trampská cena: Kniha "Nakonec Olomouc – takhle nějak to bylo" od Jiřího Wilsona Němce a k tomu kapesní nůž.

Dopoledne ČRo Olomouc s Ditou Vojnarovou bude také plné trampingu. O tom, jak jsme dříve trampovali, si budou povídat advokát Ritter a tramp Grizzly. Ve své rozhlasové pohlednici Od Pradědu na Hanou zavzpomíná také na svá mladá trampingová léta Mirek Kobza.

Dopoledne bude pokračovat dalším Koncertem k vodě. Hrát a zpívat vám budou Wabi Daněk a Miloš Dvořáček.

Trampské písničky na přání budou znít od 12:00 do 13:00 a poté uslyšíte Psáno životem, které nás zavede za zakladatelem skautingu Lubomírem Studeným do Prostějova.

Celý trampský den na vlnách Českého rozhlasu Olomouc završí Legendy Jirky Matějů, konkrétně jedním z nejlepších alb Johnnyho Cashe. Deska "The Man Who Comes Around" vyšla před 10 lety a i díky coverům skladeb Depeche Mode nebo Nine Inch Nails se jí dostalo slušné pozornosti i od mladších posluchačů.

Spustit audio