Rockle: Plum Dumplings

15. leden 2012
Mimo formát , Rockle

V pondělní Rockli přivítá Jirka Matějů členy brněnské skupiny Plum Dumplings.

Kapelu Plum Dumplings založili čtyři spolužáci z gymnázia někdy kolem roku 2005. Polovina kapely do té doby nehrála vůbec na nic, čtvrtina etudy na španělku a jen bubeník Majkl měl zkušenosti s hraním v kapele a měl také k dispozici sklep u rodičů, kde se dalo zkoušet.

První léta existence stála opravdu za to. Ze čtyř se během pár měsíců stala tříčlenná kapela bez zpěváka, bez názvu, bez jediného vystoupení na kontě a s obskurním repertoárem pár velice podivných písní. Celkem 14 zpěváků, kytaristů, klávesáků a dalších prošlo kapelou, než se na inzerát dostavila jen tak to zkusit Adéla.

Zkouší to dodnes a je z ní regulérní Plum Dumpling, ať už to znamená cokoli … Kapela přestala ob týden měnit svůj název a po dvou instrumentálních vystoupeních, o kterých doufá, že na ně už všichni zapomněli, mohli konečně vyrazit na pódia v plné sestavě.

Kapela je ovlivněná nejrůznějšími styly. Kytarová část kapely se hlásí k odkazům noiseových kapel jako Sonic Youth, My bloody valentine a dalších. Mají rádi vyhrocené kytary, nejrůznější divné zvuky a spousty efektů používaných v občas velice nečekaných situacích a nekonvenčních kombinacích.

Bubeník má rád Faith no More, Soundgarden, Pearl Jam a další. Všichni v kapele se shodnou na Radiohead, Oasis, Queens of the Stone Age nebo PJ Harvey apod.

V hudbě Plum Dumplings by se nejspíš daly najít vlivy asi všech zmíněných a desítek dalších kapel. Specifičnost kapely dotváří zpěv ve francouzštině. Plum Dumplings mají dosud na kontě dvě demo nahrávky a přes tři desítky vystoupení po celé republice. Dále natočili videoklip písni Funèbre song a chystají se točit další.

Spustit audio