Skupina Animé se po letech připomněla silnou deskou

20. březen 2015
Mimo formát , Rockle

Brněnští Animé kytaristy Jiřího Kučerovského patřili mezi velké objevy nového milénia. Neminuly je nominace na žánrové ceny, třetí eponymní album z roku 2009 šlo posluchačům hodně naproti, na následovníka "Dead Trams" si ale fanoušci museli počkat 6 let.

Že není kam spěchat potvrzuje i zpěvák a kytarista Jiří Kučerovský. "My nejsme kapelou, která se snaží o závratnou kariéru, není nutné tlačit na pilu. Rozhodující je dobrý pocit," vysvětlil Jiří, kterého můžete znát i jako dlouholetého sidemana Tomáše Kluse.

Nová deska se jmenuje po úvodní skladbě, která má i díky intru sedmiminutovou stopáž. "Přišlo to samo, nechali jsme se unášet atmosférou a ve finále už člověk délku neřeší. Možná se trochu liší od našich starších věcí, ale pro novinku je klíčová. Svou náladou a přístupem, takový manifest alba," usmál se Kučerovský.

Rovnou řekněme, že novinka "Dead Trams" je zase skvělá. Nesnaží se vás chytit na první poslech jako ta minulá. Jak bylo zmíněno, je to o náladě, do které se můžete ponořit a ona vás dokonale pohltí. Grungeové střídání valivých elektrických ploch s akustickými vše jen podtrhuje.

A dostane se i na "hit". Písnička "Red Sun" se mě drží už nějaký ten týden, což není běžné. Nejen ji si můžete užít, pokud se zaposloucháte do Rockle se skupinou Animé.

Spustit audio