Skupina zakázanÝovoce představila své nové album

10. listopad 2014
Mimo formát , Rockle

Skupina zakázanÝovoce patří mezi domácí rockovou špičku, zdárně vyrostlá na neopunkových kořenech amerického střihu. Kladem je, že své písničky zpívá výhradně česky a novinkovou desku přivezl zpěvák i do naší Rockle.

Album "Automat na lásku" přináší hned několik potenciálních hitů, což je ale označení, které kapela zase až tak nesedí. "Než být kapelou jednoho hitu, to radši ať nemáme žádný," směje se zpěvák Pišto.

Vzhledem ke zpěvnosti titulní skladby, ale i některých dalších, bych řekl, že hit je nemůže minout. Už před vydáním alba se objevil "plod" minulého společného turné se slovenskou kapelou Zoči voči písnička "Nikdy nezapomenem" ("Zrovna nedávno jsme na to vzpomínali, že si z toho turné moc nepamatujeme," přiznal Pišto).

Osobně ze všeho nejvíc sázím na "Srdeční záležitost". Během našeho povídání v pondělní Rockli po 18 hodině jsme si stihli pustit pět písniček z novinky Zakázanýho ovoce. Zbytek se pokuste chytit na koncertech, internetu nebo díky tradičně výpravně vyvedenému nosiči zvanému CD.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.