Slovenská hvězda Katarzia vystoupila v rámci Koncertních střed

30. listopad 2017

Už nějaký čas se o ní mluví jako o nástupkyni Jany Kirschner. Katarzia natočila dvě diametrálně odlišná alba, přesto obě skvělá. Představila je ve středu v našem Velkém studiu.

Svůj první koncert odehrála ještě jako písničkářka před pěti lety. O rok později natočila svůj sólový debut pouze s kytarou pod názvem Generácia Y a okamžitě na sebe strhla pozornost.

Na samou dřeň odhalené melodické nápady daly vyniknout výborným textům. Silné, srozumitelné, přesto nutící k přemýšlení, hledání souvislostí. Zdaleka ne jen na jeden poslech.

Sotva stačila nabrat početnou skupinu fanoušků, přišlo v roce 2016 album Agnostika. Tentokrát s plnohodnotnou kapelou, která vše hudebně posunuje dál, navíc s neklesající kvalitou textů.

Desky jsou vynikající, ale koncerty přinášejí další přidanou hodnotu. Katarziu prostě musíte zažít!

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.