Talent je dobrá startovní pozice, ale nestačí, říká tanečnice a trenérka Kristýna Coufalová

Kristýna Coufalová je skvělá tanečnice, choreografka a taky první vítězka televizní StarDance. V taneční škole učí nejen děti a středoškoláky, ale i zájemce z řad dospělých. Kurzy jí ale narušila koronavirová pandemie. Jak se v současné době plánuje? Je jí pořád do tance?

Nejraději pracuje s dětmi ze školky. „Dávají zpětnou vazbu a nemají žádné zábrany,“ vysvětluje. To se středoškoláky je to v tanečních trochu obtížnější, proto se je občas snaží rozesmát. „Reakce ale teď bohužel nevidím, protože mají na obličejích roušky.“

Do tanečních se během studia na hejčínském gymnáziu přihlásila i ona. „Chodila jsem do Národního domu na lekce, které vedli mí rodiče,“ vzpomíná. Velmi brzy se rozneslo, že mezi účastníky je dcera tanečních mistrů. A tak se stávalo, že se pro ni báli kluci chodit. „Tančila jsem pak s asistenty,“ pobaveně vzpomíná Kristýna Coufalová. 

Tanci propadla asi ve třinácti letech. Sledovala své rodiče, moc se jí líbila hlavně maminka, ať už v roli tanečnice anebo rozhodčí. „Samozřejmě jsem taky obdivovala krásné šaty, boty a líčení,“ přiznává první vítězka televizní StarDance.

V té tvořila pár s hercem Romanem Vojtkem. Vedle náročných tréninků, kdy navíc poprvé v životě tvořila choreografie, studovala na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. „Během soutěže to šlo, ale zkouškové období na začátku dalšího roku bylo velmi náročné,“ říká Kristýna Coufalová, dnes lektorka tance a společenské výchovy v olomoucké Taneční škole Coufalovi a členka tanečního klubu DPS Kometa Brno.

autor: voj
Spustit audio