Trenér Uničova a čerstvý padesátník Jiří Balcárek v MSFL vyhrál 13 zápasů v řadě

Jako fotbalista zažil v Sigmě skvělá 90. léta, odehrál pět sezón v Unionu Berlín. Když ho předčasně zastavilo zranění, začal trénovat a znovu se mu daří.

Jiří Balcárek začal s fotbalem v rodné Leštině v šesti letech. S občanským průkazem přišel přestup do Sigmy a v sedmnácti už byl v A-týmu. „Byl to fofr,“ usmívá se dnes.

Zahrál si pod legendárním trenérem Karlem Brücknerem, má ligový bronz a stříbro, paradoxně ale o tu nejlepší evropskou pohárovou sezónu Hanáků přišel kvůli vojně v Chebu.

Byl jsem prakticky přes noc hozen do vody, neuměl jsem jazyk, nebylo to jednoduché. Ale vydržel jsem.
Jiří Balcárek

Rychlý byl i jeho přestup do rodícího se Unionu Berlín. „Byl jsem prakticky přes noc hozen do vody, neuměl jsem jazyk, nebylo to jednoduché. Ale vydržel jsem,“ přiznává Balcárek.

Kariéru mu ukončilo ve třiceti zranění kotníku, vlastně v nejlepších letech. Ale přišla nabídka na trénování, doplnil si vzdělání a s Uničovem letos předvádí neskutečné věci.

Celý rozhovor s Jiřím Balcárkem si poslechněte v přiloženém audiu výše.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související