Valašští Power 5 zavítali do Rockle

15. červenec 2014
Mimo formát , Rockle

Metaloví Power 5 slaví v letošním roce plnoletost. K výbornému, dva roky starému eponymnímu albu natočili hned několik videoklipů, což si nenechali pro sebe ani při návštěvě Rockle.

"Chtěli jsme i obrázkům k písničkám dát určitý příběh, tak jsme si třeba vymysleli, že budeme točit v butiku nějakého obchodního centra. Z jednoho nás hnali, ale pak jsme objevili jeden naprosto dokonalý. Prodavačka nás odkazovala na vedoucí, ale to by určitě zase neprošlo. Tak jsme se nakonec nějak domluvili, na dvě kamery natočili prakticky za provozu a klaplo to skvěle," přiznal zpěvák kapely Olin Škrabal.

Skupina má za sebou řadu vystoupení na velkých pódiích v roli předskokanů zajímavých kapel. "Hráli jsme třeba před Helloween nebo Accept a vždycky to byla obrovská škola, zkušenost k nezaplacení," uvědomuje si Olin. Skupina prošla v poslední době drobnou redukcí, po odchodu klávesisty pokračují jen s kytarami. "Zvuk se tím pročistil, zprůzračněl. Jsme rádi, že si toho všimli i kritici při recenzích našeho CD a že si změnu pochvalují," dodal zpěvák Power 5.

Povídání s ním a především muziku z posledního alba Power 5 si můžete poslechnout v Rockli Českého rozhlasu Olomouc, kterou vysíláme každé pondělí po 18 hodině a jednotlivé díly si můžete poslechnout i zpětně na internetu.

Spustit audio