Ze zisku ocenění Hráč měsíce srpna v lize mám radost, přiznává útočník Sigmy Jan Kliment

Do Olomouce přišel jako volný hráč z Plzně před novou sezónou. V přípravě se ani jednou netrefil, ale stavidla protrhly skvostné nůžky v prvním kole.

Jan Kliment zaznamenal během šesti ligových zápasů úctyhodných sedm gólů, ani to mu ale nestačilo k návratu do reprezentace. „Mám už své roky, ale uvidíme,“ usmívá se jednatřicetiletý fotbalista.

S fotbalem začínal v Jihlavě na pozici obránce, postupně se ale posouval dopředu. Během jediné sezóny se potom stal útočníkem, dostal se do reprezentace do 21 let a koupil ho Stuttgart.

Mám už své roky, ale uvidíme.
Jan Kliment o reprezentaci

Jenže celá jeho kariéra byla tak trochu horská dráha. V bundeslize dal i gól, ale potom ho nový trenér odstavil. Přišel přestup do Dánska, pozvánka do reprezentace, ale potom zranění. Návrat domů, dobrá sezóna ve Slovácku, ale pak zase nepovedená v Polsku.

Přestup do Plzně, gól v Lize mistrů Bayernu, jenže ani tady mu nesedla změna trenéra a vysvobozením byla až nabídka Olomouce. „Překvapilo mě to, ale město se nám moc líbí a také mě těšil zájem klubu a trenéra Janotky,“ dodává Jan Kliment.

Kompletní rozhovor si poslechněte ve výše přiloženém audiu.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související