Aneta Kollerová Mašková: Přes práh. Historie vzniku jednoho neobyčejného přátelství

2. září 2024

Laskavý příběh o nevšedním přátelství. To je románová prvotina Anety Kollerové Maškové Přes práh. Jde o vyprávění, v jehož centru stojí starý muž a malá holka.

Účinkuje: Klára Suchá
Připravila: Aneta Kollerová Mašková
Napsala: Aneta Kollerová Mašková
Dramaturgie: Eva Lenartová
Zvuk: Roman Kolliner
Režie: Tomáš Soldán
Premiéra: 1. 9. 2024
Natočeno: v roce 2024

Filip Galvan je nerudný starý muž. Amálie je malá holka. Filipa Galvana nezajímá nic, vlastně téměř nevychází se ze svého bytu, kde obvykle jen tak sedí a vzpomíná na svou ženu.

Pan Galvan je totiž vdovec. Zato energií překupující Amálii zajímá úplně všechno. A nejvíce ze všeho kupodivu Filip Galvan. Za normálních okolností by se tihle dva nejspíš nikdy nesetkali, ale pro Amálii a jejího kocoura Ollyho nejsou žádné zavřené dveře překážkou.

Přes práh je příběhem o jednom starém muži, který zapomněl žít, o jedné veselé dívce, která miluje včely a žlutou barvu, o nevšedním přátelství a postupné cestě z osamělosti.

Čtěte také

Aneta Kollerová Mašková je autorkou řady povídek, z nichž některé dostaly také rozhlasovou podobu.

Románová prvotina Přes práh vyšla v květnu roku 2022.

V dubnu roku 2024 se na knihkupeckých pultech objevila druhá kniha s názvem Každý den je Valentýn, jehož ústředním tématem je láska ve všech podobách.

Pětidílný cyklus poslouchejte ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc od pondělí 26. do pátku 30. srpna v čase 11:10. Následně ZDE na webu.

autoři: Tomáš Soldán , ele
Spustit audio