Do města potřebujeme jen pro novou občanku nebo řidičák, říká hrdě starosta Velkého Újezdu

21. březen 2018
Kraj na dlani

Na cestě obcemi Olomouckého kraje jsme se setkali mimo jiné s turisty, popovídali si o regionální literatuře a zastavili jsme se také u fotbalistů.

Nejprve ale Dita Vojnarová vyzpovídala starostu městysu Velký Újezd Josefa Jelena. Poslechněte si celý rozhovor. Vysílali jsme tentokrát živě z festivalového R-streamu.

O víkendu zahajovali členové Klubu českých turistů v Olomouckém kraji novou sezonu. Cíl cesty byl pod radíkovskou věží. Nejdříve tam kolega Aleš Spurný potkal oddíl TJ MILO Olomouc s předsedou Miroslavem Černým.

Do regionální literatury patří všechna díla, ve kterých autoři reflektují svůj vztah k danému kraji. O všech sférách života na Prostějovsku si můžete číst v prostějovské knihovně, říká Miroslava Vyroubalová, která o regionální literaturu pečuje. Povídala si s ní Petra Ševců.

První jarní zápasy fotbalového přeboru šumperského okresu odstartují už o následujícím víkendu. Mirek Kobza se proto vydal zjistit, jak je na tom s přípravou na jarní část sezóny klub Celtic Libivá, který je s pouhými čtyřmi body na posledním místě tabulky a jeho prvořadým úkolem bude záchrana. Předseda klubu Václav Šnévajs moc optimistický není.

Spustit audio