Herečka Naďa Chroboková-Tomicová: Jednou jsem musela zastavit představení. U divadla jsem už 45 let

Má stále trému před vystoupením? Jak se dostala z Havířova do Olomouce? A jaké má největší herecké přání? Nejen na tyto otázky odpovídala herečka Naďa Chroboková-Tomicová.

Hned na začátku rozhovoru přiznala, že je velká trémistka. „Takto, aby u rozhovoru v živém vysílání byli lidé, to jsem ještě nezažila. Jsem velká trémistka, pořád o sobě pochybuji,“ přiznala herečka. I přesto, že je u divadla už 45 let, tréma neodchází. „Čím jsem starší, tím větší mám strach, že zapomenu, nebo popletu text.“

Jsem velká trémistka, pořád o sobě pochybuji.
Naďa Chroboková-Tomicová

V rozhovoru popsala své herecké začátky. Jak se dostala z milované rodného Havířova do Olomouce, i jak probíhala její zkušenost s natáčením v seriálu Ulice. „Museli jsme být na natáčení všichni perfektně připraveni. Scény točit nejlépe hned na poprvé, maximálně na podruhé. Já jsem v té době dojížděla z Moravy do Prahy, což bylo velmi časově náročné, protože jsem u toho ještě hrála tady v divadle,“ popisuje herečka.

Dita Vojnarová a Naděžda Chroboková Tomicová

Po dotazu z publika, zda spolu se sestrou Pavlou Tomicovou někdy hrály na stejné scéně, poodhalila i své největší herecké přání. „Ještě nikdy jsme spolu na jedné scéně nehrály. Je to moje největší přání, že by pro nás někdy někdo napsal hru pro dvě sestry,“ posteskla si.

Jaké divadelní hry nyní připravuje? Proč jednou musela pozastavit představení těsně před koncem? A jak těžké kdysi bylo skloubit školu, mateřství a herecké začátky v Moravském divadle Olomouc? Poslechněte si.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Autor textu: Martin Baran

Spustit audio

Související