Miluj tanec, žij život naplno! Heslo, kterého se drží úspěšná tanečnice Tereza Jendrulková

Její jméno je spojené s Klubem sportovního tance QUICK Olomouc, kde působí jako hlavní manažerka a trenérka standardních i latinskoamerických tanců. Sama tančí na profesionální úrovni a skvělé výsledky sbírá v obou kategoriích. „Vždycky jsem byla soutěživá, mám ráda výzvy,“ říká.

Tereza Jendrulková při tanečním vystoupení

Její nejsilnější parketou je desítka, což je kombinace pěti standardních a pěti latinskoamerických tanců. Tereza Jendrulková je vicemistryni České republiky v této kategorii. Je také členkou Národního reprezentačního týmu.

Sedm let tančila s Radimem Stupkou, pátým rokem je jejím partnerem Robin Ondráček, kterého můžete znát i z televizni taneční soutěže StarDance. „Nejlepší výsledek máme z roku 2019, kdy jsme se poprvé zúčastnili mistrovství světa v deseti tancích a obsadili čtvrté místo,“ hodnotí.

V dubnu je čeká mistrovství světa v latinskoamerických tancích, které se koná v moldavském Kišiněvě. „Už jsme začali přípravu, tvrdě makáme,“ usmívá se Tereza Jendrulková. Ve druhé půlce roku se pak zúčastní mistrovství Evropy.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio