Podél Prudkého potoka na Sušinu

24. srpen 2012

Vystoupat z údolí řeky Krupé, která je páteřním tokem celého Staroměstska až na hřebeny rozsochy Králického Sněžníku není úplně jednoduché.

Vždycky vás čeká poměrně velké převýšení a namáhavý výstup. Kdo se však přece jen rozhodně vyrazit na tuto cestu, bude bezesporu odměněn nádhernými výhledy do kraje pod sebou.

Mirek Kobza pro svůj páteční výlet zvolil cestu po červené turistické značce podél Prudkého potoka na Sušinu.

Cesta začíná pro ty, co přijedou na Staroměstsko vlakem nebo autobusem, u železniční stanice Vysoké Žibřidovice. Tam se pak prosmýkne podél dětského tábora, a už začíná stoupat do kopce. Kdo přijede na Staroměstsko autem, může si cestu trošku zkrátit tím, že popojede autem směrem k hájovně Bystřiny. Ne až k samotné hájovně, jen na rozcestí, protože tam vás zastaví značka zákazu vjezdu a slušný turista ji respektuje. Popojetím si sice cestu zkrátíte, na druhou stranu se tím ale zbavíte možnosti zokruhovat si trasu a budete se muset vrátit sem.

Zpočátku cesta stoupá poměrně pohodově, za hájovnou se ale začíná naplňovat jméno Prudkého potoka. Naštěstí člověk stále stoupá po poměrně dobře upravené cestě, která se navíc za hájovnou vnoří do stínu lesa.

Více se dozvíte v rozhlasové pohlednici Mirka Kobzy ve středu 18. září.

autor: kbz
Spustit audio