Premiéra Pověstí z Olomouckého kraje nebo elpíčka Karla Kryla na vás v srpnu čekají v našem vysílání

28. červenec 2023

Okurková sezóna? Ani náhodou! Český rozhlas Olomouc připravil i na druhou polovinu prázdnin bohatý program, ve kterém si to své najde opravdu každý.

Herec Igor Bareš na křtu knihy RozhlaSTO

Už v pondělí 31. července startují Pověsti z Olomouckého kraje. Před prázdninami je v našich studiích natočil s hercem Igorem Barešem režisér Michal Bureš a je opravdu na co se těšit. Poslouchejte až do konce srpna od pondělí do čtvrtka vždy po 9. hodině.

Rovněž od pondělí 31. července budeme po pět týdnů pro vás mít každý den v našem vysílání jednu písničku Karla Kryla. Jakmile ji uslyšíte, zavolejte nám na 221 555 444, rádi si s vámi zavzpomínáme na časy vinylových desek a jejich současnost. Navíc na konci každého týdne jednoho z těchto volajících odměníme novým LP Karel Kryl – Plzeň ´90, které k 100. výročí rozhlasového vysílání vydal Radioservis.

KAREL KRYL: PLZEŇ ´90

V srpnu na vás čekají i premiéry v sobotních Setkáních s literaturou. První dvě budou patřit dvoudílnému zpracování hororové povídky Roberta Luoise Stevensona Lupiči mrtvol a poté vám rovněž ve dvou dílech přiblížíme legendu, která stála za vznikem populární opery Čarostřelec.

A nemůžeme zapomenout ani na půlkulaté výročí 21. srpna 1968. Připravili jsme pro vás premiérové zpracování vzpomínek bývalého rozhlasového moderátora Bohuslava Matyáše, který promluví ústy Igora Bareše v režii Michala Bureše.

Samozřejmě se i v srpnu můžete těšit na od července vysílané vzpomínky absolventů Univerzity Palackého, Rybářské historky, Olomouckého pitavala, dokončení seriálu Šejch Músa nebo Léto na grilu.

Pokračovat budou také reprízy s nejzajímavějšími hosty našich pořadů, ale budou i premiéry. Prostě – užijte si léto se svým Českým rozhlasem Olomouc!

Spustit audio

Související